Κόστος και πληρωμή

Πληρώνω κάτι; Υπάρχει κάποια συνδρομή;

Η χρήση της πλατφόρμας είναι δωρεάν. Ο αποστολέας πληρώνει το ποσό της μεταφοράς απευθείας στον μεταφορέα με την ολοκλήρωση της συνεργασίας, και με όποιον τρόπο έχουν συμφωνήσει κατά την κράτηση. Η JoinCargo χρηματοδοτείται από τους συνεργαζόμενους μεταφορείς, οπότε εσύ δεν χρειάζεται να ανησυχείς για επιπλέον κόστος.

Πώς υπολογίζεται το κόστος;

Στην JoinCargo η κοστολόγηση γίνεται με βάση το φορτίο σου και όχι το δρομολόγιο. Οι μεταφορείς ορίζουν οι ίδιοι την τιμολογιακή πολιτική τους και ο αλγόριθμος σου εμφανίζει τελικές τιμές, αντιστοιχίζοντας το φορτίο σου με τα πιο συμφέροντα δρομολόγια που κινούνται στις περιοχές που ψάχνεις.

Πέρα από τη μεταφορά, χρειάζομαι και εργατικά ή επιστροφή παλετών. Πώς επηρεάζεται το τελικό μου κόστος;

Σε περίπτωση επιλογής εργατικών ( δηλαδή βοήθεια από τον οδηγό στη φόρτωση/εκφόρτωση), υπάρχει μία επιπλέον χρέωση από την αναγραφόμενη. Ο κάθε μεταφορέας έχει άλλη πολιτική τιμολόγησης για τα εργατικά σύμφωνα με το φορτίο που αναλαμβάνει, και για αυτό το λόγο το κόστος των εργατικών δεν συμπεριλαμβάνεται στην τελική τιμή. Επίλεξε εργατικά και επικοινωνησε με τον μεταφορεα για να μαθεις την επιπλεον χρεωση. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι επιστροφή παλετών, μπορείς να συνεννοηθείς απευθείας με τον μεταφορέα.

Γιατί υπάρχει απόκλιση στις τιμές που μου εμφανίζονται;

Οι συνεργαζόμενοι μεταφορείς είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τις χρεώσεις των υπηρεσιών τους. Συνήθως η διαφορά τιμής από μεταφορέα σε μεταφορέα οφείλεται πρώτον στο μέγεθος του φορτηγού, δηλαδή μικρά φορτία τιμολογούνται διαφορετικά σε μικρά και σε μεγάλα φορτηγά, και δεύτερον στις περιοχές που έχουν επιλέξει να εξυπηρετούν πιο οικονομικά: δηλαδή κάθε μεταφορέας προσφέρει πιο οικονομικές τιμές στις περιοχές που κινείται ήδη. Έτσι υπάρχουν δικαιολογημένες αποκλίσεις στις τελικές τιμές.

Με ποιούς τρόπους μπορώ να πληρώσω; Από ποιόν εκδίδεται το τιμολόγιο;

Στην ενότητα "Κράτηση" μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο εξόφλησης της μεταφοράς σου: Μετρητοίς, με τραπεζική συναλλαγή ή με πίστωση. Χρειάζεται επίσης να δηλώσεις και την ημερομηνία εξόφλησης ώστε να συμφωνήσει και ο μεταφορέας για τον τρόπο και την ημερομηνία πληρωμής του, πριν αναλάβει την μεταφορά. Έτσι διασφαλίζεται και η καλή συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ σας. Σε κάθε περίπτωση, η πληρωμή γίνεται απευθείας στον μεταφορέα, ο οποίος θα σου εκδόσει και το τιμολόγιο. Η JoinCargo δεν εμπλέκεται στις μεταξύ σας οικονομικές συναλλαγές.

Γιατί οι τιμές είναι τόσο οικονομικές σε σχέση με τη μεταφορική μου; Ποιό είναι το κόλπο;

Κανένα κόλπο. Όταν επιλέγεις το δίκτυο της JoinCargo, διαλέγεις ένα φορτηγό που κινείται ήδη στις περιοχές που αναζητείς και με χώρο για το φορτίο σου. Δηλαδή, αντί να κλείνεις ολόκληρο φορτηγό για 3 παλέτες, τις στέλνεις με ένα συνδυαστικό δρομολόγιο. Έτσι, μπορείς να πετύχεις έως και 40% χαμηλότερη τιμή, με διαφάνεια. Ταυτόχρονα, αυτή η συνεργασία συμφέρει και τον μεταφορέα καθώς κερδίζει περισσότερο από κάθε δρομολόγιό του, οπότε εκτός από καλή τιμή λαμβάνεις και εξαιρετική εξυπηρέτηση. Είναι απλή λογική.

Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το κόστος μετά το κλείσιμο της συμφωνίας;

Το κόστος θα αλλάξει σε περιπτώση αλλαγής όγκου και βάρους του φορτίου, τοποθεσίας παράδοσης ή παραλαβής, ή παραπάνω διαδρομών από την αρχικά δηλώμένη. Σε περίπτωση που γνωρίζεις προκαταβολικά τέτοιες αλλαγές, ενημέρωσε τον οδηγό εγκαίρως. Αν επιλέξεις εργατικά, ασφάλεια φορτίου ή χρειάζεσαι επιστροφή παλετών υπάρχει ούτως ή άλλως επιπλέον χρέωση.

Οι τιμές που βλέπω είναι για το σύνολο του φορτίου ή τιμή μονάδας;

Η τιμή που εμφανίζεται δίπλα από κάθε διαθέσιμο μεταφορέα, είναι η καθαρή τελική τιμή της μεταφοράς για το σύνολο της μεταφοράς σου, προ ΦΠΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +(30) 694 30 86 565
EMAIL: support@joincargo.com